Doorgaan naar hoofdcontent

November 2016: "Er was eens..."

Wat allemaal begon bij een droom, werd een 9-tal maanden geleden werkelijkheid... 
Aan het begin van de zomer van 2016 begonnen we met de zoektocht naar een eigen stekje.

Aanvankelijk hadden we het oog laten vallen op een stuk bouwgrond in Pervijze, maar na een bezoekje aan de bank bleek onze droom wat in duigen te vallen. Teleurstelling alom dus...
We lieten onze droom om zelf een huisje te bouwen wat varen... Dagen- en urenlang schuimden we immosites af naar leuke huisjes. Tevergeefs. Niets leek ons te kunnen bekoren: te klein, te oud, te ver weg van de huidige woonplaats, geen ideale ligging, te duur,... 
We werden er ons van bewust dat een bestaand huis kopen, misschien toch niet de ideale oplossing voor ons was. Onze gedachten bleven steken bij onze eerste droom...
Om wat meer zekerheid te hebben van de bouwkosten, begonnen we ons te richten op sleutel op de deur-firma's. We bezochten enkele projecten die ons wel aanstonden, maar tezelfdertijd kwamen we via de mama van Pieter ook te weten dat er binnenkort bouwgrond in Veurne zou worden verkocht aan schappelijke prijzen.
Om kans te maken op zo'n stuk bouwgrond moest je wel aan heel wat voorwaarden voldoen als je bovenaan de lijst wou geraken. Zo kreeg je punten als je reeds gedomicilieerd was in Veurne en kinderen of een jonge leeftijd had.
Toen we dit hoorden begonnen we al wat te vrezen. We waren beiden gedomicilieerd in Nieuwpoort en hadden geen kinderen. Enkel voor onze jonge leeftijd konden we wat puntjes sprokkelen. 

Na lang nadenken, besloten we om het er maar op te wagen! We kregen meer en meer twijfels over sleutel op de deur en wilden echt wel gaan voor een stukje betaalbare bouwgrond. We schreven ons in op de lijst en hoopten enkele maanden op het beste. 
Op 30 november 2016 was het eindelijk zover: de toewijzingsvergadering! Met een bang hartje wachtten we af en zagen we héél wat gelukkige koppels een stukje bouwgrond kiezen. Na lang wachten, mochten wij als voorlaatste ook een stukje bouwgrond kiezen! Gelukkig was er nog heel wat keuze. We twijfelden even tussen gesloten op halfopen bouwgrond. We kozen uiteindelijk voor een zuid-georiënteerd gesloten stukje bouwgrond, waarop je kon bouwen met een hellend dak!
Tot nu toe hebben we ons deze keuze nog geen seconde beklaagd! 
Lot 4

Er was eens... een stukje bouwgrond. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

24 maart 2018: levering 1 Sack Zelfbouw

Een nieuw blogbericht liet eventjes op zich wachten, maar dat betekent absoluut niet dat wij hebben stilgezeten... Integendeel! Sleuven elektriciteit uitslijpen, sleuven sanitair uitslijpen, gaten boren voor spotjes, potten uitkloppen voor de spotjes, gaten boren voor ventilatie en sanitair,... Werk genoeg dus! 😊
Op zaterdag 24 maart 2018 kwam onze eerste levering van Sack Zelfbouw toe. Netjes op het afgesproken uur kwam er een vrachtwagen van Sack onze wijk binnenrijden. We schrokken wat toen we zagen hoeveel materiaal daadwerkelijk voor ons bedoeld was...
Veel tijd om te panikeren hadden we niet! Meteen nadat alles uitgeladen was, kregen we een vakkundige uitleg van de technieker van Sack. Tot in de puntjes werd al het geleverde materiaal overlopen. Bij elk stuk gaf hij uitleg en tips. Gelukkig had Pieter de boeken en dvd's al nauwkeurig bestudeerd en kon hij heel gericht vragen stellen over zaken die hij nog niet wist.

Ook werd de technische ruimte volledig voor ons uitgeteken…

Juli 2017: Ons SACK-avontuur

Na het opvragen van offertes voor sanitair en verwarming, vielen we wat achterover als we zagen hoeveel deze aannemers soms vragen voor de werkuren.  Konden we dit maar zelf doen...  Geen van beiden heeft ervaring met dit soort zaken, dus dat idee hadden we al lang van ons afgezet.
Tot we op een dag op het internet iets lazen over Sack-zelfbouw. De commentaren erbij waren alvast veelbelovend en dus maakten we een eerste afspraak in de toonzaal in Roeselare. 
Tijdens het maken van een afspraak kregen we al een zeer goed gevoel. De afspraak werd tot in de puntjes geregeld. Eerst hadden we een afspraak bij Igmar voor sanitair, verwarming en ventilatie. Daarna mochten we naar boven voor een afspraak bij Jency voor de badkamer. 
Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door Igmar. Hij had onze plannen reeds goed bestudeerd en kon zo heel gericht advies geven. Dankzij de goede uitleg van Igmar kozen wij ervoor om toch voor vloerverwarming te gaan.
Hij legde ons ook tot in de punt…

18 november 2017: een nieuwe ervaring binnen ons Sack-avontuur

Op zaterdag 18 november trokken we naar Roeselare voor het opendeurweekend van Sack.
Met een hapje en een drankje werden we verwelkomd.

Opnieuw onze complimenten voor Sack! Wat een familiale en gezellige sfeer... Jency en Igmar kwamen ons persoonlijk begroeten en een babbeltje slaan over ons bouwproces. Ik vraag me af bij hoeveel andere zelfbouwbedrijven de medewerkers zo dicht bij de klanten staan?

Vanaf 13u30 vonden er demo's plaats rond het plaatsen van vloerverwarming, radiatoren, douches, inbouwtoiletten, regenwaterpompen,...
Telkens werd er een vakkundige uitleg gegeven en toonde de technieker voor hoe alles in z'n werk gaat. Leuk om al deze zaken al eens gezien te hebben. Zo staan we opnieuw wat steviger in onze schoenen om binnenkort zelf aan de slag te gaan. Dankuwel Sack!
Tussen de demo's door, brachten we een bezoekje aan de vernieuwde toonzaal van de badkamers. We moesten immers nog een kleur voor onze badkamerkasten kiezen.
Via mail kregen we van Jency een w…