Doorgaan naar hoofdcontent

November 2016: "Er was eens..."

Wat allemaal begon bij een droom, werd een 9-tal maanden geleden werkelijkheid... 
Aan het begin van de zomer van 2016 begonnen we met de zoektocht naar een eigen stekje.

Aanvankelijk hadden we het oog laten vallen op een stuk bouwgrond in Pervijze, maar na een bezoekje aan de bank bleek onze droom wat in duigen te vallen. Teleurstelling alom dus...
We lieten onze droom om zelf een huisje te bouwen wat varen... Dagen- en urenlang schuimden we immosites af naar leuke huisjes. Tevergeefs. Niets leek ons te kunnen bekoren: te klein, te oud, te ver weg van de huidige woonplaats, geen ideale ligging, te duur,... 
We werden er ons van bewust dat een bestaand huis kopen, misschien toch niet de ideale oplossing voor ons was. Onze gedachten bleven steken bij onze eerste droom...
Om wat meer zekerheid te hebben van de bouwkosten, begonnen we ons te richten op sleutel op de deur-firma's. We bezochten enkele projecten die ons wel aanstonden, maar tezelfdertijd kwamen we via de mama van Pieter ook te weten dat er binnenkort bouwgrond in Veurne zou worden verkocht aan schappelijke prijzen.
Om kans te maken op zo'n stuk bouwgrond moest je wel aan heel wat voorwaarden voldoen als je bovenaan de lijst wou geraken. Zo kreeg je punten als je reeds gedomicilieerd was in Veurne en kinderen of een jonge leeftijd had.
Toen we dit hoorden begonnen we al wat te vrezen. We waren beiden gedomicilieerd in Nieuwpoort en hadden geen kinderen. Enkel voor onze jonge leeftijd konden we wat puntjes sprokkelen. 

Na lang nadenken, besloten we om het er maar op te wagen! We kregen meer en meer twijfels over sleutel op de deur en wilden echt wel gaan voor een stukje betaalbare bouwgrond. We schreven ons in op de lijst en hoopten enkele maanden op het beste. 
Op 30 november 2016 was het eindelijk zover: de toewijzingsvergadering! Met een bang hartje wachtten we af en zagen we héél wat gelukkige koppels een stukje bouwgrond kiezen. Na lang wachten, mochten wij als voorlaatste ook een stukje bouwgrond kiezen! Gelukkig was er nog heel wat keuze. We twijfelden even tussen gesloten op halfopen bouwgrond. We kozen uiteindelijk voor een zuid-georiënteerd gesloten stukje bouwgrond, waarop je kon bouwen met een hellend dak!
Tot nu toe hebben we ons deze keuze nog geen seconde beklaagd! 
Lot 4

Er was eens... een stukje bouwgrond. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

27 mei 2018: een maandje later...

Wat een hectische maand... Zowat elk weekend en bijna elk vrij moment stonden we op de werf. Gewapend met heel wat helpende handen van ouders, familie,... gingen we vol goede moed aan de slag.

De voorbije maand veranderde er heel wat in ons huisje.

Plaatsing ramen en deuren + poort

Wat keken we hiernaar uit. Na geduldig wachten werden onze ramen en deuren geplaatst op 7 mei. We waren heel benieuwd naar het resultaat. Kleuren kiezen vanop een staal is niet zo evident. Gelukkig werden we goed bijgestaan door onze architecte (Inse Vanneuville) bij het maken van een keuze.
Het opmeten, een 10-tal weken voor de plaatsing, verliep ook vlot. Lode en Sofie kwamen op de werf om samen op te meten en nog eens alles te overlopen met ons. Zo waren we zeker dat we niets over het hoofd zouden zien.

Toen de ramen en deuren geplaatst waren, konden we niet anders dan supertrots te zijn op het resultaat. Een grote 2 weken later kwam L-Door ook langs met onze garagepoort.
Eindelijk kregen we een totaalbee…

24 maart 2018: levering 1 Sack Zelfbouw

Een nieuw blogbericht liet eventjes op zich wachten, maar dat betekent absoluut niet dat wij hebben stilgezeten... Integendeel! Sleuven elektriciteit uitslijpen, sleuven sanitair uitslijpen, gaten boren voor spotjes, potten uitkloppen voor de spotjes, gaten boren voor ventilatie en sanitair,... Werk genoeg dus! 😊
Op zaterdag 24 maart 2018 kwam onze eerste levering van Sack Zelfbouw toe. Netjes op het afgesproken uur kwam er een vrachtwagen van Sack onze wijk binnenrijden. We schrokken wat toen we zagen hoeveel materiaal daadwerkelijk voor ons bedoeld was...
Veel tijd om te panikeren hadden we niet! Meteen nadat alles uitgeladen was, kregen we een vakkundige uitleg van de technieker van Sack. Tot in de puntjes werd al het geleverde materiaal overlopen. Bij elk stuk gaf hij uitleg en tips. Gelukkig had Pieter de boeken en dvd's al nauwkeurig bestudeerd en kon hij heel gericht vragen stellen over zaken die hij nog niet wist.

Ook werd de technische ruimte volledig voor ons uitgeteken…

10 augustus: plakwerken, PUR, vloerverwarming en chape + elektriciteit + laatste levering Sack

De voorbije maanden transformeerde ons huisje van 'werf' naar een echt 'huis'.

Pleisterwerken

Tussen 25 mei en 5 juni kwamen de plakkers enkele dagen langs om op het gelijkvloers, het eerste verdiep en een stukje van de zolder te pleisteren. Hiervoor werkten we samen met Quality Wall uit Hansbeke.
Telkens waren ze met een 3-tal arbeiders. We stonden ervan verteld hoe snel dit verliep! Voor we het wisten was het gelijkvloers af.
Communiceren met de werkmannen was moeilijker, aangezien ze anderstalig waren. Toch waren ze héél vriendelijk, altijd druk in de weer als we op de werf toekwamen en leverden ze héél knap werk.
Achteraf bekeken zijn we zeer blij dat we de pleisterwerken deden voor de PUR- en chapewerken. Pleisteren is een heel vies werkje, dus de vloer lag ook vol met pleister. Volgens ons is dit dus niet zo fijn om voor te hebben als de chape al gedaan is.
PUR 
Na de plakwerken kwam de firma 'Pluimers' langs voor de PUR. Op de afgesproken dag kwamen ze lan…