Doorgaan naar hoofdcontent

Juli 2017: Ons SACK-avontuur

Na het opvragen van offertes voor sanitair en verwarming, vielen we wat achterover als we zagen hoeveel deze aannemers soms vragen voor de werkuren. 
Konden we dit maar zelf doen... 
Geen van beiden heeft ervaring met dit soort zaken, dus dat idee hadden we al lang van ons afgezet.

Tot we op een dag op het internet iets lazen over Sack-zelfbouw. De commentaren erbij waren alvast veelbelovend en dus maakten we een eerste afspraak in de toonzaal in Roeselare. 

Tijdens het maken van een afspraak kregen we al een zeer goed gevoel. De afspraak werd tot in de puntjes geregeld. Eerst hadden we een afspraak bij Igmar voor sanitair, verwarming en ventilatie. Daarna mochten we naar boven voor een afspraak bij Jency voor de badkamer. 

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door Igmar. Hij had onze plannen reeds goed bestudeerd en kon zo heel gericht advies geven. Dankzij de goede uitleg van Igmar kozen wij ervoor om toch voor vloerverwarming te gaan.
Hij legde ons ook tot in de puntjes uit hoe Sack te werk gaat. Voor het eerst kregen we echt het gevoel dat we ook zelf iets zouden kunnen betekenen in het realiseren van ons project. 

Ook bij Jency kregen we een zeer goed gevoel. We trokken meteen de toonzaal in, zodat hij wat hoogte kon krijgen van onze noden en wensen. Hij vroeg ons wat het budget was voor onze badkamer en hield hier telkens heel goed rekening mee tijdens de rondleiding. 

Na onze eerste afspraak beloofden Jency en Igmar ons dat ze een offerte op maat zouden opmaken. Die mochten we 4 juli gaan bespreken. 

Opnieuw werden we met open armen ontvangen. Jency stelde ons onze toekomstige badkamer voor in 3D én ik kan jullie verzekeren: het was ook meteen onze droombadkamer! Hij had zich plichtbewust aan ons budget gehouden, zonder hiervoor te moeten inleveren op kwaliteit! Stap voor stap overliepen we de hele badkamer in de toonzaal. Het enige wat we nog hadden aangepast was het toilet. Hierbij kozen we voor iets duurdere hangtoiletten met aquablade spoelsysteem en een blokjeshouder in de duwplaat (zo krijgen we altijd mooi blauw water in onze toiletten en moeten we geen vieze geurblokjes meer in het toilet zelf hangen).Na het zien van onze toekomstige badkamer én vooral de kwaliteit en de prijs, waren wij volledig overtuigd! Na het ondertekenen van de offerte kregen we de nodige lectuur en dvd mee naar huis. We kregen zelfs een bongo-bon cadeau! Hier gaan we na de bouw zeker van kunnen genieten. Dankuwel Sack! 

Na onze afspraak bij Jency, konden we aan tafel schuiven met Igmar. Ook hij had enkele uitgebreide offertes opgesteld voor sanitair, verwarming, afvoer en ventilatie! Alles voorzien van enkele plannetjes of 3D voorstellingen! Opnieuw kregen we bij elk onderdeel een goeie uitleg waarbij alles telkens in de toonzaal werd getoond. Het viel ons vooral op hoe goed Jency en Igmar hebben samengewerkt! De keuze van onze regendouche moest namelijk afgestemd worden op de keuze van onze boiler. Alles werd tot in de puntjes bekeken. Ze laten echt niets aan het toeval over! 

Ook na de uitleg van Igmar, waren wij opnieuw overtuigd van een samenwerking met Sack. Ook van Igmar kregen wij héééél wat lectuur (4 boeken) en 4 usb's mee. Hierop staat uitleg die ons binnenkort een heel eind op weg zal helpen. 

Waren kozen wij voor Sack? 

- Al van bij het begin was er een heel goed contact tussen Igmar/Jency en onszelf. We werden steeds vlot ontvangen en onze vragen werden heel duidelijk opgelost.
- Er is een goeie wisselwerking tussen beide contactpersonen. Er wordt goed rekening gehouden met onze wensen en alles wordt hierop afgestemd.
- Bij de badkamers wordt er goed rekening gehouden met je budget. Binnen dit budget stelt Jency een kwalitatieve badkamer voor.
- Sack maakt het voor iedereen haalbaar om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je krijgt heel wat lees- en videomateriaal mee om op voorhand te bekijken, maar daarnaast komt er bij elke levering een technieker een volledig uur uitleg geven over hoe je het moet aanpakken op de werf. Bij vragen kan je ook altijd de klantendienst contacteren. Hier zitten echte techniekers die je via de telefoon antwoord kunnen geven op alle grote of kleine vragen. Het is ook een geruststelling dat, indien het niet meer lukt, je steeds kan terugvallen op de techniekers van Sack zelf. En dit aan een gunstige prijs.
- Je krijgt bij de offerte een volledig beeld van het kostenplaatje. De offertes zijn zeer uitgebreid en alles zit er ook echt in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan achteraf. 

- Misschien wel de hoofdreden: door veel zelf te doen, besparen we heel wat kosten van aannemers. Deze centen kunnen we dan weer voor leukere dingen gebruiken :) 


Wij hopen alvast dat de samenwerking met Sack positief blijft verlopen!
We houden jullie verder op de hoogte! 


Onze badkamerJency maakte voor ons een 3D voorstelling van onze toekomstige badkamer: 
Reacties

  1. Ik wens jullie veel succes met jullie keuze, het ziet er in elk geval veelbelovend uit.
    De badkamer is prachtig...
    All the best!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes! Wij zijn ook eens gaan luisteren bij hen. Post zeker verder foto's en tekst van jullie verdere bouwproces. Ik volg jullie blog met plezier verder op!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

24 maart 2018: levering 1 Sack Zelfbouw

Een nieuw blogbericht liet eventjes op zich wachten, maar dat betekent absoluut niet dat wij hebben stilgezeten... Integendeel! Sleuven elektriciteit uitslijpen, sleuven sanitair uitslijpen, gaten boren voor spotjes, potten uitkloppen voor de spotjes, gaten boren voor ventilatie en sanitair,... Werk genoeg dus! 😊
Op zaterdag 24 maart 2018 kwam onze eerste levering van Sack Zelfbouw toe. Netjes op het afgesproken uur kwam er een vrachtwagen van Sack onze wijk binnenrijden. We schrokken wat toen we zagen hoeveel materiaal daadwerkelijk voor ons bedoeld was...
Veel tijd om te panikeren hadden we niet! Meteen nadat alles uitgeladen was, kregen we een vakkundige uitleg van de technieker van Sack. Tot in de puntjes werd al het geleverde materiaal overlopen. Bij elk stuk gaf hij uitleg en tips. Gelukkig had Pieter de boeken en dvd's al nauwkeurig bestudeerd en kon hij heel gericht vragen stellen over zaken die hij nog niet wist.

Ook werd de technische ruimte volledig voor ons uitgeteken…

10 augustus: plakwerken, PUR, vloerverwarming en chape + elektriciteit + laatste levering Sack

De voorbije maanden transformeerde ons huisje van 'werf' naar een echt 'huis'.

Pleisterwerken

Tussen 25 mei en 5 juni kwamen de plakkers enkele dagen langs om op het gelijkvloers, het eerste verdiep en een stukje van de zolder te pleisteren. Hiervoor werkten we samen met Quality Wall uit Hansbeke.
Telkens waren ze met een 3-tal arbeiders. We stonden ervan verteld hoe snel dit verliep! Voor we het wisten was het gelijkvloers af.
Communiceren met de werkmannen was moeilijker, aangezien ze anderstalig waren. Toch waren ze héél vriendelijk, altijd druk in de weer als we op de werf toekwamen en leverden ze héél knap werk.
Achteraf bekeken zijn we zeer blij dat we de pleisterwerken deden voor de PUR- en chapewerken. Pleisteren is een heel vies werkje, dus de vloer lag ook vol met pleister. Volgens ons is dit dus niet zo fijn om voor te hebben als de chape al gedaan is.
PUR 
Na de plakwerken kwam de firma 'Pluimers' langs voor de PUR. Op de afgesproken dag kwamen ze lan…