Doorgaan naar hoofdcontent

10 januari 2018: start dakwerken

Deze week zagen we opnieuw heel wat vooruitgang aan ons huis.

De dakwerker begon aan ons dak en onze aannemer begon met de gevelstenen. Als het weer wat meezit komende week, zal ons huisje er binnenkort weer helemaal anders uitzien...  


Rudy Verstraete, onze dakwerker, verzette deze week al heel wat mooi werk! In een kleine 3 dagen tijd konden we al een mooi beeld vormen van hoe ons dak er binnenkort uit zal zien. We stonden telkens met open mond te kijken hoe vlug hij vooruitgang boekte... Als iemand een goeie dakwerker nodig heeft.... ZEKER een aanrader!!! 

We waren vooral verwonderd over de grootte van de zolderruimte. We kiezen ervoor om de zolderruimte voorlopig nog niet af te werken, aangezien we kamers genoeg hebben. Voorlopig kan het dienen als opbergruimte. We zien later wel wat we ermee doen... Voorbije maand veranderde onze keuze van gevelstenen nog last minute. We kozen aanvankelijk voor illuzo pagus grijs, maar deze gevelstenen kwamen tijdelijk niet meer terug in productie, waardoor we heel lang zouden moeten wachten... We beslisten dus om voor andere gevelstenen te gaan.
Ons oog viel aanvankelijk op de nieuwe illuzo-reeks, maar ook deze stenen hadden een lange levertijd. Pagus grijs, met voeg, was ook een optie, maar we zijn niet zo fan van stenen met voeg.
Ondertussen waren ze in onze straat begonnen met de gevelstenen van een ander huis: illuzo pagus grijs-zwart. Hoe verder ze vorderden, hoe meer we overtuigd waren van deze stenen. De keuze lag dus opnieuw vast... 
Ondertussen konden we ook genieten van een prachtige zonsondergang vanuit onze toekomstige slaapkamer... 💕💗Reacties

Populaire posts van deze blog

27 mei 2018: een maandje later...

Wat een hectische maand... Zowat elk weekend en bijna elk vrij moment stonden we op de werf. Gewapend met heel wat helpende handen van ouders, familie,... gingen we vol goede moed aan de slag.

De voorbije maand veranderde er heel wat in ons huisje.

Plaatsing ramen en deuren + poort

Wat keken we hiernaar uit. Na geduldig wachten werden onze ramen en deuren geplaatst op 7 mei. We waren heel benieuwd naar het resultaat. Kleuren kiezen vanop een staal is niet zo evident. Gelukkig werden we goed bijgestaan door onze architecte (Inse Vanneuville) bij het maken van een keuze.
Het opmeten, een 10-tal weken voor de plaatsing, verliep ook vlot. Lode en Sofie kwamen op de werf om samen op te meten en nog eens alles te overlopen met ons. Zo waren we zeker dat we niets over het hoofd zouden zien.

Toen de ramen en deuren geplaatst waren, konden we niet anders dan supertrots te zijn op het resultaat. Een grote 2 weken later kwam L-Door ook langs met onze garagepoort.
Eindelijk kregen we een totaalbee…

24 maart 2018: levering 1 Sack Zelfbouw

Een nieuw blogbericht liet eventjes op zich wachten, maar dat betekent absoluut niet dat wij hebben stilgezeten... Integendeel! Sleuven elektriciteit uitslijpen, sleuven sanitair uitslijpen, gaten boren voor spotjes, potten uitkloppen voor de spotjes, gaten boren voor ventilatie en sanitair,... Werk genoeg dus! 😊
Op zaterdag 24 maart 2018 kwam onze eerste levering van Sack Zelfbouw toe. Netjes op het afgesproken uur kwam er een vrachtwagen van Sack onze wijk binnenrijden. We schrokken wat toen we zagen hoeveel materiaal daadwerkelijk voor ons bedoeld was...
Veel tijd om te panikeren hadden we niet! Meteen nadat alles uitgeladen was, kregen we een vakkundige uitleg van de technieker van Sack. Tot in de puntjes werd al het geleverde materiaal overlopen. Bij elk stuk gaf hij uitleg en tips. Gelukkig had Pieter de boeken en dvd's al nauwkeurig bestudeerd en kon hij heel gericht vragen stellen over zaken die hij nog niet wist.

Ook werd de technische ruimte volledig voor ons uitgeteken…

Juli 2017: Ons SACK-avontuur

Na het opvragen van offertes voor sanitair en verwarming, vielen we wat achterover als we zagen hoeveel deze aannemers soms vragen voor de werkuren.  Konden we dit maar zelf doen...  Geen van beiden heeft ervaring met dit soort zaken, dus dat idee hadden we al lang van ons afgezet.
Tot we op een dag op het internet iets lazen over Sack-zelfbouw. De commentaren erbij waren alvast veelbelovend en dus maakten we een eerste afspraak in de toonzaal in Roeselare. 
Tijdens het maken van een afspraak kregen we al een zeer goed gevoel. De afspraak werd tot in de puntjes geregeld. Eerst hadden we een afspraak bij Igmar voor sanitair, verwarming en ventilatie. Daarna mochten we naar boven voor een afspraak bij Jency voor de badkamer. 
Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door Igmar. Hij had onze plannen reeds goed bestudeerd en kon zo heel gericht advies geven. Dankzij de goede uitleg van Igmar kozen wij ervoor om toch voor vloerverwarming te gaan.
Hij legde ons ook tot in de punt…