Doorgaan naar hoofdcontent

27 mei 2018: een maandje later...

Wat een hectische maand... Zowat elk weekend en bijna elk vrij moment stonden we op de werf. Gewapend met heel wat helpende handen van ouders, familie,... gingen we vol goede moed aan de slag.

De voorbije maand veranderde er heel wat in ons huisje.

Plaatsing ramen en deuren + poort

Wat keken we hiernaar uit. Na geduldig wachten werden onze ramen en deuren geplaatst op 7 mei. We waren heel benieuwd naar het resultaat. Kleuren kiezen vanop een staal is niet zo evident. Gelukkig werden we goed bijgestaan door onze architecte (Inse Vanneuville) bij het maken van een keuze.
Het opmeten, een 10-tal weken voor de plaatsing, verliep ook vlot. Lode en Sofie kwamen op de werf om samen op te meten en nog eens alles te overlopen met ons. Zo waren we zeker dat we niets over het hoofd zouden zien.

Toen de ramen en deuren geplaatst waren, konden we niet anders dan supertrots te zijn op het resultaat. Een grote 2 weken later kwam L-Door ook langs met onze garagepoort.
Eindelijk kregen we een totaalbeeld van de buitenkant!

Plaatsing van ventilatie, sanitair en afvoeren 

In ons vorige blogbericht kon je lezen hoe onze eerste levering van Sack verliep. Na de vakkundige uitleg van de technieker, moesten we zelf aan de slag. Met veel hulp van familie slaagden we erin om op een relatief korte tijd veel zelf te doen. De ventilatie werd gelegd, de sanitaire leidingen voor warm en koud water werden gelegd, de bijhorende inbouwdozen werden in de muren geplaatst, de inbouwtoiletten werden geplaatst en de afvoeren werden geïnstalleerd.
Wetende dat we helemaal geen ervaring hadden, was het héél goed te doen om alles zelf te doen. We zouden Sack zeker aanraden aan iedereen die geen ervaring heeft, maar toch de nodige motivatie bezit om er tijd en energie in te investeren. Je kan heel wat besparen en bovendien kan je nadien zeggen dat je zelf een serieus steentje hebt bijgedragen.Plaatsing elektriciteit, domotica en alarm 

Naast het sanitaire gedeelte beslisten we om ook voor elektriciteit een poging te ondernemen om veel zelf te doen. We kwamen hiervoor terecht bij Arne Vandemoortele.
Hij tekende al onze plannen uit, bestelde het nodige materiaal voor ons en stond ons bij met raad en daad!
Daarnaast konden we heel wat materiaal van hem lenen. Zo moesten we geen machines elders gaan huren.
Hij was regelmatig op de werf aanwezig om ons uitleg te geven, zaken te controleren, alles uit te tekenen,... Daarnaast was hij ook altijd telefonisch bereikbaar als we met vragen zaten.
Top service en zeker een aanrader dus!!!Voor het alarmsysteem en domotica kwamen we terecht bij Comelit.Start plakwerken 

Voorbije vrijdag, 25 mei, gingen onze plakwerken van start. Hiervoor kwamen we, via via, terecht bij Quality Wall uit Hansbeke.
Een firma die iets verder gelegen is, maar wel een goede prijs-kwaliteit.
Met 3 mannen gingen ze voorbije vrijdag aan de slag. Op 1,5 dagen tijd werd heel onze gelijkvloers in gereedheid gebracht en plakten ze meer dan de helft al uit, incl. plafond. Ondanks de warme temperaturen van de voorbije dagen, werkten deze mannen dus heel goed door. Het resultaat mag er nu al zijn!
Tegels kiezen 

Ondertussen maakten we ook een keuze voor onze vloeren van boven en beneden.

En nu? 

Komende week worden de plakwerken verdergezet. In de week van 4 juni komt firma Pluimers om de PUR-isolatie te spuiten. Het weekend daarop zal opnieuw een hectisch weekend worden. Doel: de vloerverwarming op het gelijkvloers en de verdieping plaatsen. Voor de vloerverwarming komt Sack opnieuw langs met de levering van alle materialen + uitleg op de werf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

24 maart 2018: levering 1 Sack Zelfbouw

Een nieuw blogbericht liet eventjes op zich wachten, maar dat betekent absoluut niet dat wij hebben stilgezeten... Integendeel! Sleuven elektriciteit uitslijpen, sleuven sanitair uitslijpen, gaten boren voor spotjes, potten uitkloppen voor de spotjes, gaten boren voor ventilatie en sanitair,... Werk genoeg dus! 😊
Op zaterdag 24 maart 2018 kwam onze eerste levering van Sack Zelfbouw toe. Netjes op het afgesproken uur kwam er een vrachtwagen van Sack onze wijk binnenrijden. We schrokken wat toen we zagen hoeveel materiaal daadwerkelijk voor ons bedoeld was...
Veel tijd om te panikeren hadden we niet! Meteen nadat alles uitgeladen was, kregen we een vakkundige uitleg van de technieker van Sack. Tot in de puntjes werd al het geleverde materiaal overlopen. Bij elk stuk gaf hij uitleg en tips. Gelukkig had Pieter de boeken en dvd's al nauwkeurig bestudeerd en kon hij heel gericht vragen stellen over zaken die hij nog niet wist.

Ook werd de technische ruimte volledig voor ons uitgeteken…

18 november 2017: een nieuwe ervaring binnen ons Sack-avontuur

Op zaterdag 18 november trokken we naar Roeselare voor het opendeurweekend van Sack.
Met een hapje en een drankje werden we verwelkomd.

Opnieuw onze complimenten voor Sack! Wat een familiale en gezellige sfeer... Jency en Igmar kwamen ons persoonlijk begroeten en een babbeltje slaan over ons bouwproces. Ik vraag me af bij hoeveel andere zelfbouwbedrijven de medewerkers zo dicht bij de klanten staan?

Vanaf 13u30 vonden er demo's plaats rond het plaatsen van vloerverwarming, radiatoren, douches, inbouwtoiletten, regenwaterpompen,...
Telkens werd er een vakkundige uitleg gegeven en toonde de technieker voor hoe alles in z'n werk gaat. Leuk om al deze zaken al eens gezien te hebben. Zo staan we opnieuw wat steviger in onze schoenen om binnenkort zelf aan de slag te gaan. Dankuwel Sack!
Tussen de demo's door, brachten we een bezoekje aan de vernieuwde toonzaal van de badkamers. We moesten immers nog een kleur voor onze badkamerkasten kiezen.
Via mail kregen we van Jency een w…